***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Пореден служебен кабинет от днес. Задължителната казарма у нас – за IT специалисти и лекари

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 април   

 

Близки, осведомени с процеса, разясниха, че военните умения може да станат наложителни, да вземем за пример за лекарите или IT експерти. Миналата година участници в разискванията пък припомниха, че военното образование може да е наложително за искащите, които желаят да заемат постове в Министерство на вътрешните работи или в държавната администрация, както било във Франция.

Министерството на защитата приготвя наложителна военна подготовка за избрана категория цивилни. Това изясни неотдавна пред депутатите от защита заместник-министърът на защитата, а в този момент и длъжностен боен министър Атанас Запрянов. 

В друго свое изявление Запрянов изясни, че се работи за това „ младите български жители да бъдат готови за носене на военна работа при продължителна стандартна война “.

***

Промяна в състава на служебния кабинет. Номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев смени външния министър. 

Така поста на първия посланик ще заеме Стефан Димитров Димитров вместо посочения преди този момент Ивайло Ценов.

***

***

***

„ Това, което се случи – Делян Пеевски и Бойко Борисов си подредиха кабинет с Калин Стоянов за да прикрива злоупотреби и платен избор на идващите избори. Стоянов ще бъде употребен от тях двамата “.

„ Димитър Главчев не се свърза с нас, не сме водили нито един диалог. Въпреки сигнала към съдията, който може да проверява основния прокурор, в който бе разказан Борислав Сарафов като бухалка, само че и Калин Стоянов като част от хората, които са употребявали напън върху Живко Коцев, това за нас демонстрира цялостна провокация, за жалост, от страна на новия министър председател “.

***

„ Рано е да съдим, дано да дадем време и да се потвърдят “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски в коридорите на Народно събрание във връзка служебния кабинет.

***

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е признат в болница. Това става мотив да бъде отсрочен разпитът му пред прокурор. Той трябваше да получи призовка за явяване в прокуратурата по следствието за корупция в митниците.

В мрежата излязоха и нови фрагменти с него. На първите, оповестени на 6 април, бяха снимани основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, някогашният вътрешен министър и в този момент народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков с обвинените за ОПГ, дружно с шефа на Агенция " Митници " Петя Банкова - Стефан и Мартин Димитрови.

***

Акад. Николай Денков съобщи властта на служебния министър-председател Димитър Главчев.

***

Съединените щати не виждат признаци, че съветските въоръжени сили са решили да употребяват нуклеарно оръжие в Украйна.

Това съобщи министърът на защитата на страната Лойд Остин, представен от CNN.

Той акцентира, че решението за потребление на оръжия за всеобщо поразяване се взема персонално от съветския президент Владимир Путин, само че през днешния ден няма нищо, което да ни накара да имаме вяра, че съветският водач ще вземе такова решение.

***

„ Два украински бойни дрона направиха въздушна офанзива против школа за образование на водачи в съветския град Борисоглебск (на към 500 километра от границата с Украйна), това оповестиха от Главното ръководство на разузнаването (ГУР) към министерството на защитата в Киев ", написа вестник „ Украинская истина ".

***

Хамас сподели, че израелско предложение, което му е било предадено от медиаторите от Египет и Катар, не дава отговор на палестинските претенции, съобщи Ройтерс.

***

„ Ислямска страна ", посредством своя клон „ Ал Азаим ", заплаши с терористиччна офанзива идните четвъртфинали на Шампионската лига тази вечер и на следващия ден. „ Ал Азаим " разгласява фотография в обществените мрежи, която съставлява колаж с четирите стадиона, на които ще се играят срещите, на която има и човек с автомат и надпис на британски „ Убийте ги всички ", оповестява испанският вестник " Марка ".

Заплашени са футболни игрища в Лондон, Париж и Мадрид. Довечера в Мадрид на „ Сантяго Бернабеу " играят „ Реал " и „ Манчестър Сити ", а в Лондон „ Арсенал " посреща „ Байерн ". 

В сряда „ Атлетико " в испанската столица на „ Борусия " (Дортмунд), а „ Пари Сен Жермен " приема „ Барселона ".

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР